Via het tabblad Reserveringen maak je in Bookzo Web eenvoudig overzichten. Bijvoorbeeld het aantal reserveringen die gemaakt zijn in een bepaalde periode, de aankomsten binnen een bepaalde periode of alle reserveringen voor een accommodatie. Op deze manier krijg je razendsnel inzicht in je reserveringen, exporteer je deze naar Excel of documenteer je je reserveringsdata.

Ga naar web.bookzo.nl en open tabblad Reserveringen

Zodra je het tabblad hebt geopend krijg je een overzicht van alle reserveringen in de toekomst.

Wanneer je een overzicht voor een bepaalde accommodatie, eigenaar of gast nodig hebt kun je de naam hiervan in het Zoekveld intypen. Vervolgens worden alle reserveringen getoond die hieraan voldoen.

Standaard worden er een aantal kolommen getoond. Rechtsboven in beeld staat de mogelijkheid om de kolomkiezer te openen:

In de kolomkiezer zie je vele velden die je kunt invoegen als kolom. Bijvoorbeeld reserveringsnummer, aantal personen of telefoonnummer van de gast. Zodra je een kolom wilt toevoegen sleep je deze uit de kolomkiezer op de juiste plaats. Mocht er een kolom tussen staan die je niet nodig hebt in dit overzicht dan verwijder je deze door de kolomkop naar de kolomkiezer te slepen.

Wanneer je ook reserveringen (verder) uit het verleden wilt tonen dan kun je het standaard filter onderaan het overzicht uitzetten:

Bij de kolomkoppen voeg je eenvoudig filters toe door het logo naast de kolomkop te klikken:

Ook kun je de sortering aanpassen door op de kolomkop te klikken:

Overzicht klaar? Exporteren maar!

Wanneer het overzicht naar wens is kun je deze eenvoudig en snel exporteren en eventueel verder bewerken via Excel. Om het overzicht te exporteren klik je rechtsboven op de volgende knop en slaat het overzicht op: