Ga naar Stamgegevens > Touroperators en klik op Nieuw.

• Vul bij Touroperator de gegevens van de betreffende touroperator in, bijvoorbeeld Booking.com
  • Vul bij Channelmanagercode eventueel de naam in van de touroperator zoals die oorspronkelijk binnenkomt. Bijvoorbeeld boekingen die via 'Travelbase' worden gemaakt kunnen dan aan touroperator 'VVV' worden gekoppeld.
  • Vul bij Instellingen de afgesproken provisie in, bijvoorbeeld 10%.
  • Vul bij BTW het BTW percentage in wat de Touroperator aan u berekend voor de provisie.
  • Vink Provisie verrekenen met de eigenaar aan indien de af te dragen provisie voor rekening van de eigenaar is.*
  • Klik op Opslaan en sluiten

Als u nu een nieuwe reservering maakt en u kiest op de reserveringskaart Booking.com als touroperator, dan wordt de 10% provisie automatisch berekend.

* Alleen van toepassing i.c.m. de eigenarenmodule.

Eigen website

Als u touroperator 'Eigen website' aanmaakt, dan worden reserveringen die via uw eigen website binnen komen gekoppeld aan de touroperator 'Eigen website'. Dit kan met name handig zijn om Analyses te maken en vergelijken.