Een boeking vanuit een channel kan als fout geplaatst worden als er geen aansluitende periode vrij is in het planbord voor de binnen komende boeking. In het tabblad 'Download reserveringen' staat dan een rood kruis voor de reservering.

Om dit te voorkomen zijn er verschillende mogelijkheden.

1. Stel automatische max. stays in.
  2. Koppel een aantal accommodaties aan de channel en niet alle accommodaties. Bij download van de reserveringen kunt u deze verhuizen naar een andere, niet gekoppelde accommodatie. Zo heeft u meer controle over de toekenning van de reserveringen die binnenkomen via de channels.
  3. Blokkeer kleinere gaten op het moment dat schuiven onmogelijk wordt.
    • Dit kan via het planbord met de rechtermuisknop, selecteer de periode en klik op 'Periode blokkeren'
    • U kunt ook kleine gaten automatisch blokkeren, klik met de rechtermuisknop op het planbord en klik op 'Periode's automatisch blokkeren'.

Overige mogelijke oorzaken

1. Bij de accommodatie staat 'Online boekbaar' niet aangevinkt.
  2. De accommodatie is niet gekoppeld met een channel of channelmanager.
  3. De vertrek- of aankomsttijd van de aansluitende reservering overlapt (bijvoorbeeld door early checkin/late checkout).