Inleiding

Een boeking vanuit de channels kan i.c.m. boeken per groep als fout geplaatst worden als er geen aansluitende periode vrij is in het planbord voor de betreffende boeking.

Lees meer: Een boeking wordt als fout gedownload in Bookzo.

In onderstaand voorbeeld kan een gast een boeking maken van 02-08 tot 09-08. In de meeste gevallen is dit op te lossen door te schuiven in het planbord en ruimte vrij te maken. In sommige gevallen kan dat niet en moet de gast tijdens zijn verblijf wisselen van accommodatie.

Dat is natuurlijk niet wenselijk!

Set max. stays nightly

Om dit soort situaties te voorkomen kunnen in het 'Prijzenoverzicht' max. stays geplaatst worden. Bijvoorbeeld op 02-08 een max. stay van 4, op 03-08 een max. stay van 3, op 04-08 een max. stay van 2, etc.

Door een instelling kan Bookzo deze max. stays automatisch plaatsen.

• Ga naar Instellingen  Online instellingen en vink 'Set maxstays nightly' aan
  • Klik daarna op [Ok] om de wijziging op te slaan en het venster te sluiten.

Elke nacht plaatst Bookzo dan automatisch de gewenste max. stays en voorkomt op deze manier dat een boeking als fout in de downloads komt te staan.

De door Bookzo geplaatste max. stays worden vet gedrukt (3, 2, 1), eigen max. stays worden normaal getoond (7).

• Als een eigen max. stay kleiner is dan die Bookzo berekend, dan wordt deze uiteraard gebruikt.
  • Als een periode weer vrij komt door bijvoorbeeld een annulering, dan wordt de originele max. stay weer hersteld ('s nachts).

Via tabblad 'Bestand'  [Set maxstays] worden de max. stays direct geplaatst als het vinkje bij 'Set maxstays nightly' aan staat. Daarna nog wel even klikken op [Verversen / Vullen] in het 'Prijzenoverzicht'.