Als er boekingen via de channelmanager in Bookzo komen, dan nemen we de informatie en prijs over zoals we die van de channelmanager binnenkrijgen. Eventuele extra kosten zoals toeristenbelasting, servicekosten e.d. komen in de meeste gevallen niet mee.


In Bookzo kunnen Extra kosten aan een Touroperator worden toegewezen. Op deze wijze kunnen we toch bijvoorbeeld de toeristenbelasting en servicekosten toevoegen (of verwijderen) in de reservering die via een Touroperator wordt gemaakt. Er kunnen meerdere soortgelijke Extra kosten worden toegevoegd, Bookzo controleert ook of de betreffende kosten bij de accommodatie is toegevoegd. Zo ja, dan wordt de betreffende kosten toegevoegd in de reservering.


Maak een Touroperator aan of open een bestaande via Stamgegevens > Touroperators.


Bij de tab Extra kosten selecteert u in de kolom Code de betreffende kosten.

In de kolom Type kiest u wat er met deze kosten moet gebeuren:

  1. Verwijder uit reservering: controleert of de Extra kosten in de reservering staat. Zo ja, dan wordt de Extra kosten uit de reservering verwijderd.
  2. Toevoegen aan de reservering: controleert of de Extra kosten beschikbaar is bij de accommodatie. Zo ja, dan wordt de Extra kosten toegevoegd aan de reservering. Hierbij wordt rekening gehouden met alle instellingen van de betreffende Extra kosten.
  3. Toevoegen en bedrag van huur aftrekken: hiermee wordt de Extra kosten toegevoegd aan de reservering (idem als bij 2). Het bedrag van de Extra kosten wordt van het huurbedrag afgetrokken.