Bookzo wordt geleverd met een standaard set documenten in het Nederlands, Engels en Duits.

1. Optie
  2. Bevestiging
  3. Factuur
  4. Verzamelfactuur (combineert meerdere reserveringen op één factuur)
  5. Annulering
  6. Eindafrekening
  7. Extra factuur
  8. Extra order

Uw bedrijfsgegevens en logo worden hier standaard op afgedrukt conform de gegevens ingevuld bij Instellingen > Instellingen > Afdrukken.

Aanpassingen in bestaande documenten

• Ga naar Stamgegevens > Documenten > dubbel klik op het betreffende document om te openen
  • Klik op de knop lay-out aanpassen
  • Verschijnt er een melding: The Report contains bindings. Do you want to convert them to expressions? Klik dan op Ja.
  • Het document wordt geopend in de Rapport ontwerper

Hier kunt u aanpassingen doen in het document. Bijvoorbeeld het aanpassen van teksten of het plaatsen van velden uit de Veldenlijst. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

• Klik op Opslaan en sla het document op bij voorkeur in de map /(Mijn)Documenten/Bookzo.
  • Klik rechtsboven op het [X] om de Rapport ontwerper te sluiten.
  • Verschijnt de melding: Wilt u de opgegeven lay-out instellen? Klik dan op Ja.
  • Klik op Opslaan en sluiten om het document definitief op te slaan.

Meerdere document lay-outs gebruiken

Het is mogelijk om bijvoorbeeld meerdere factuur lay-outs te gebruiken. Bijvoorbeeld met een andere afzender/logo of andere betalingscondities.

• Ga naar Stamgegevens > Documenten > dubbelklik op het betreffende document om te openen.
  • Klik op de knop Kopiëren. Er wordt een kopie van het document gemaakt incl. de begeleidende e-mail.
  • Geef het gekopieerde document een naam en klik op Opslaan.
  • Open de kopie in de Rapport ontwerper (knop Lay-out aanpassen) en pas daar de gewenste gegevens aan.
  • Klik op Opslaan en sla het document op bij voorkeur in de map /(Mijn)Documenten/Bookzo.
  • Klik rechtsboven op het [X] om de Rapport ontwerper te sluiten
  • Verschijnt de melding: Wilt u de opgegeven lay-out instellen? Klik dan op Ja.
  • Klik op Opslaan en sluiten om het document definitief op te slaan.

De extra lay-out komt beschikbaar in de reservering bij bijvoorbeeld Definitief (voor het maken van de factuur)

Een andere afbeelding of logo plaatsen

Kies bij Gereedschap voor Afbeelding:

• Trek hier een kader mee
  • Selecteer het kader en klik op het driehoekje rechtsboven
  • Klik op de drie puntjes ... bij Afbeelding
  • Selecteer het logo bestand wat je wilt weergeven
  • Zet Grootte wijzigen op Knijpen (het logo wordt in verhouding aangepast aan het kader)
  • Zet eventueel de Image alignment naar links, midden of rechts

image