Verzamelfactuur

Een verzamel factuur zorgt ervoor dat er meerdere facturen in een keer naar het factuur adres gestuurd kunnen worden. Deze worden gebundeld in één factuur. Het maken  van een verzamelfactuur wordt bijvoorbeeld gebruikt bij hotels, wanneer een groep gasten vertrekt kan de rekening op deze manier in een keer gemaakt worden.

Verzamelfactuur aanmaken

Maak eerst per accommodatie een reservering aan in het planbord zoals gebruikelijk.

Vink 'Factuur naar' aan en selecteer hier het bedrijf of persoon waar de factuur naar toe moet.

Sluit de reservering en klik op de knop Verzamel factuur.

Selecteer het bedrijf of gast waar de factuur naar toe moet.

Klik daarna op Reserveringen toevoegen.

Soms worden de betreffende reserveringen nog niet getoond.

Klik in dat geval eerst op de knop Alles.

Selecteer de reserveringen welke u wilt toevoegen aan de Verzamelfactuur en klik op Ok.

Klik daarna op E-mailen (of Afdrukken) > Verzamelfactuur.

Voor het wijzigen van de brief Verzamelfactuur ga je naar Lay-out van de documenten aanpassen

Verzamelfactuur in het Planbord

In het planbord worden de Reserveringen nu getoond als Deelfactuur.
Wanneer je deze opent kom je weer in het venster van de verzamelfactuur.

Betalingen

Betalingen worden toegevoegd op het (Verzamel)factuur nummer en dus niet op de Deelfactuur.

Als er een betaling is toegevoegd, dan blijft de status van de Deelfactuur ongewijzigd in het planbord.

Let op!

Verzamelfacturen kunnen niet geannuleerd worden, deze is echt bedoeld om na het verblijf meerdere reserveringen te bundelen tot één (verzamel) factuur.