Het is mogelijk om de eigenaar van de accommodatie via een automatische e-mail op de hoogte te brengen van een nieuwe reservering.

Maak allereerst het e-mail bericht aan via 'Onderhoud → Brieven & Mailings'.

De voorbeeld brief kunt u downloaden onderaan dit artikel en openen via de 'Uitgebreide editor'.

Maak daarna een taak aan die er voor zorgt dat de e-mail naar de eigenaar wordt verstuurd.

Tip: lees vooraf: Taken*

Ga naar 'Onderhoud  Taken' en klik op [Nieuw].

Taak

NaamGeef de taak een naam, bijvoorbeeld de naam van de eigenaar en/of accommodatie.
TaakVerstuur brief
BronBericht voor eigenaar (kies in ieder geval hier de betreffende brief)
DoelVul hier het e-mailadres van de eigenaar in

Activering

Aantal0
TermijnDagen
Voor / naNa
VeldBoekdatum
VanafVul hier de datum van vandaag in

Filter

⚠️ Belangrijk: via het filter is in te stellen dat de brief uitsluitend naar de eigenaar van de betreffende accommodatie gaat.

Klik op [Filter] en voeg [Accommodatie] = X toe. Verander de X in het ID van de accommodatie.

Het ID van de accommodatie is op te zoeken via 'Stamgegevens  Accommodaties'. Staat de kolom ID er nog niet tussen, klik dan met de rechtermuis op een kolomkop en kies voor [Veldkiezer], sleep met de muis het veld 'ID' tussen de kolommen.

De uiteindelijke taak ziet er dan zo uit:

Staat alles goed ingesteld?

• Klik dan op [Starten]
  • Klik op [Opslaan & sluiten]

Maak voor elke eigenaar een eigen taak aan.