Bij de Extra kosten kun je onder het Tabblad Instellingen aangeven wat er met de Extra kosten moet gebeuren.

Aan de hand van een voorbeeld laten we zien wat er gebeurd als een van deze mogelijkheden gekozen wordt. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van Servicekosten, maar dit zou ook bijvoorbeeld Ontbijt kunnen zijn.

Niet inbegrepen in de huur (standaard)

Niet inbegrepen in de huur staat in Bookzo standaard ingesteld. Bij deze instelling komt zowel de huur van de accommodatie als de Servicekosten op een eigen regel te staan.

Bij de huur optellen

De Extra kosten worden berekend en visueel samengevoegd in een verzamelregel. De kosten worden dus niet daadwerkelijk bij de huuromzet opgeteld.

Let op! Het is niet mogelijk om de prijs in de samengevoegde regel handmatig aan te passen.

Om de regel open te klappen, klik je op het + teken. In de open geklapte regels is het wel mogelijk om de prijs handmatig aan te passen.

Uit de huur halen

De Extra kosten worden berekend en deze worden daadwerkelijk van het huur bedrag afgetrokken en samengevoegd in een verzamelregel. Om de regel open te klappen, klik je weer op het + teken.