Bij de extra kosten op het tabblad instellingen, kun je aangeven wat er met de Extra kosten moet gebeuren.

1. Huur: Niet inbegrepen in de huur (standaard)
  2. Huur: Bij de huur optellen
  3. Huur: Van de huur aftrekken

Aan de hand van een voorbeeld laten we zien wat er gebeurd als een van deze mogelijkheden gekozen wordt. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van Servicekosten, maar dit zou ook bijvoorbeeld Ontbijt kunnen zijn.

1. Niet inbegrepen in de huur (standaard)

Dit is de standaard instelling zoals u in Bookzo gewend bent.

De huur van de accommodatie staat op een eigen regel.

De servicekosten staat op een eigen regel.

2. Bij de huur optellen

De Extra kosten worden berekend en visueel samengevoegd in een verzamelregel. De kosten worden dus niet daadwerkelijk bij de huuromzet opgeteld.

Het is niet mogelijk om de prijs in de samengevoegde regel handmatig aan te passen.

Klik op het + teken om de regel open te klappen.

In de open geklapte regels is het mogelijk om de prijs handmatig aan te passen.

3. Van de huur aftrekken

De Extra kosten worden berekend en deze worden daadwerkelijk van het huur bedrag afgetrokken en samengevoegd in een verzamelregel.

Klik op het + teken om de regel open te klappen.